שם מדעי -  Pleurotus ostreatus

את פטריות היער שאנחנו מגדלים ניתן לאכול טריות או מבושלות, זאת בזכות כך שהן טריות ולא מיובאות. פטריות היער בעלות מרקם בשרני וחלק. טעמן עשיר והן משתלבות במתכונים רבים.

פטריות הן מזון בר קיימא – גדלות בצורה אורגנית על מצע עשיר של גזם ללא חומרי דישון וכימיקלים.

אכילה ובישול :

את פטריות היער ניתן לאכול טרי או לבשל במגוון צורות. כל חלקי הפטריה אכילים.
הטעם העשיר והמרקם המיוחד בא לידי ביטוי באכילת הפטרייה הטריה, הקפצה למשך זמן קצר לבד או עם ירקות נוספים,  במרקים, פשטידות ורטבים.

אנחנו הכי אוהבים להפוך את פטריות היער לשניצל, לעטוף בביצה ופרורי לחם ולטגן, זהו השניצל הכי טעים שאנחנו מכירים :)

  • טרי לבד או בסלט

  • לפרוס לפרוסות ולשים על פלנצ'טה או על האש

  • לצפות בטמפורה או פרורי לחם ולאפות או לטגן

  • פשטידות

  • מוקפץ עם ירקות או לבד

  • מרקים

  • רטבים

  • קציצות

  • לטחון במג'ימיקס כמו בשר טחון

פטריות יער

Oyster mushrooms